• Η Τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία της χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης

  Η Τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία της χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης

  Η Τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία της χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης

  Οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης αποτελούν πεδίο έρευνας και θεραπευτικών εφαρμογών που εξελίσσεται ραγδαία. Δεδομένου ότι τα προβλήματα στη  σπονδυλική στήλη είναι αρκετά, ένα πρωτοποριακό Θεραπευτήριο, δεν αρκείται στη στελέχωσή του από κορυφαίους ιατρούς, αλλά διαθέτει και την πλέον σύγχρονη τεχνολογία όπως είναι το O-Arm.

   

  O-Arm: Σύστημα αξονικής τομογραφίας και χειρουργικής πλοήγησης.

  Το σύστημα O-Arm παρέχει στον χειρουργό 100% ακρίβεια στη διαχείριση ακόμα και των πιο δύσκολων περιοχών  και παραμορφώσεων της Σπονδυλικής Στήλης. Το O-Arm “ξεδιπλώνει” στον χειρουργό τη δύσκολη ανατομία της σπονδυλικής στήλης, χάρη στην προβολή της περιοχής σε τρία επίπεδα, σε πραγματικό χρόνο.

  Η χρήση του O-Arm εκμηδενίζει τις τεχνικές δυσκολίες και παρέχεται η δυνατότητα ασφαλούς επέμβασης για ασθενείς υψηλού κινδύνου, καθώς και μείωσης της νοσηρότητας.

  Παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης

  Οι συχνότερες παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης είναι η σκολίωση και η κύφωση. Όταν αυτές ξεπερνούν τις 40°-45°, η χειρουργική αντιμετώπιση δίνει πολύ καλά αποτελέσματα, όπως μόνιμη και σχεδόν πλήρη διόρθωση της σκολίωσης και της κύφωσης.

  Στους ενήλικες, η παραμόρφωση επηρεάζει τη στάση του σώματος και συνοδεύεται από πόνο. Συχνά, υπάρχουν και νευρολογικά συμπτώματα στα κάτω άκρα, όπως ισχιαλγία, αιμωδίες και δυσκολία στη βάδιση κ.λ.π.

  Παράλληλα, οι ασθενείς συνήθως πάσχουν και από άλλα νοσήματα όπως υπέρταση, στεφανιαία νόσο, διαβήτη, πνευμονοπάθειες, οστεοπόρωση κ.ά., τα οποία επιδεινώνονται με την παραμόρφωση και τον περιορισμό της δραστηριότητας.

  Η χειρουργική αντιμετώπιση  αποσκοπεί στη διόρθωση της παραμόρφωσης της σπονδυλικής στήλης, στη βελτίωση της στάσης του σώματος και την εξάλειψη των συμπτωμάτων.

  Προεγχειρηρτικές και μετεγχειρητικές ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης ασθενούς με σκολίωση και κύφωση. Χάρις στη χρήση του συστήματος O-Arm επετεύχθει με ακρίβεια και ασφάλεια η τοποθέτηση των υλικών της σπονδυλοδεσίας.

   

  Πλεονεκτήματα για τον ασθενή

  Χάρη στον συνδυασμό υπερσύγχρονου εξοπλισμού και ομάδας έμπειρων ιατρών, οι επεμβάσεις έχουν καταστεί αξιοσημείωτα ασφαλείς σε σχέση ακόμη και με το πρόσφατο παρελθόν.

  Παραμορφώσεις – παθήσεις όπως σπονδυλική στένωση, σπονδυλόλυση, σπονδυλολίσθηση, σκολίωση, κύφωση κ.λ.π. αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ασφάλεια κια αποτελεσματικότητα για τον ασθενή.

  Η πιθανότητα διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και ο χρόνος νοσηλείας έχει συντομευθεί σημαντικά.

   

  Leave a reply →